Sceptisch? Nee, Septic!

Onze tank of jouw tank? Het maakt ons niets uit, wij komen graag ledigen. Het maakt ons trouwens ook niet uit of je het goed uitspreekt, wij snappen je toch wel!

Reinigingswagen Maas Deurne

Huur en/of ledigen septic tank

Op aanvraag kunnen we ook jouw eigen tank ledigen. Overleg met ons over de mogelijkheden!

Meer informatie?

Voeg het product dan toe om een vrijblijvende offerte aan te vragen aanpassen.

bekijk mijn prijsopgave

Hoe werkt een septic tank?

Een septic tank is een waterzuiveringssysteem dat op een biologische wijze sanitair afvalwater zuivert. In een septic tank stroomt het afvalwater horizontaal door een tank, het werkt als een soort sluis. Het vieze water stroomt naar binnen en na een lange tijd zal het water zich scheiden in drie delen. De onderste laag wordt gevormd door al het vuil dat naar beneden zakt. Bacteriƫn zorgen ervoor dat het slib op een natuurlijke manier wordt afgebroken. De middelste laag is vloeibaar en de bovenste laag bestaat uit de drijvende vaste stoffen. Het afvalwater dat in de septic tank loopt, zorgt ervoor dat dezelfde hoeveelheid vanuit het middelste gedeelte wordt afgevoerd. In dit vloeibare gedeelte zitten namelijk geen vaste of drijvende delen, die blijven achter. Dat achtergebleven vuil zal periodiek moeten worden geleegd. Voor dit ledigen kun je terecht bij Maas Toiletverhuur.

Hoe vaak moet een septic tank geledigd worden?

Hoe vaak de septic tank geledigd moet worden, is afhankelijk van de grootte. Hoe kleiner de tank, hoe vaker het nodig is. Meestal weet je zelf wanneer het tijd is om hem te legen. Mocht je net verhuisd zijn en weet je daarom niet wanneer het nodig is, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om er achter te komen of de septic tank vol zit. Zo kunnen stankoverlast en een slechte doorstroom in de douche of toilet er op wijzen dat het tijd is om de septic tank te legen. Ook wanneer het water dat uit de tank komt niet vervuild is, weet je dat het tijd is om Maas Toiletverhuur te bellen.

Door goed om te gaan met de septic tank zal deze ook minder vaak geleegd hoeven te worden:

  1. gebruik biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel voor het toilet. Spoel ook geen andere zepen (of azijn) door. Deze producten zorgen namelijk voor afbraak van de bacteriƫn die de slib in de septic tank op een natuurlijke manier afbreken.
  2. Gebruik makkelijk afbreekbare producten, zoals licht toiletpapier. Hoe minder vast vuil er in het water terecht komt, hoe minder er zal moeten worden afgebroken. Let ook op het gebruik van producten als maandverband of vochtige doekjes.
  3. Wanneer niet alleen de wc aangesloten zit op de septic tank: let op het doorspoelen van haren, zeepresten en etensresten.

Verschil beerput en septic tank

In een beerput wordt alleen het water vanuit de wc afgevoerd. Dit wordt zwart water genoemd. Een septic tank ontvangt het water uit het gehele huishouden, ook wel grijs water genoemd. Omdat een septic tank grotere hoeveelheden water moet verwerken, zijn deze ook groter. Een ander verschil is dat een septic tank veelal uit meerdere compartimenten bestaat, een beerput bestaat normaliter maar uit een compartiment.

Septic tank huren Noord-Brabant

Moet jouw septic tank geleegd worden? Laat dit altijd doen door een professional. Het kan gevaarlijk zijn om de tank te openen of te legen. De put bevat vaak giftige stoffen en gassen die slecht kunnen zijn voor je gezondheid. Wil je meer informatie over het huren of legen van jouw septic tank? Neem dan contact met ons op!

Veel gestelde vragen