Pompen of verzuipen

Duizend liter water, daar kunnen veel handjes mee gewassen worden. Echt ideaal om handwasunits op festivals opnieuw te vullen.

IBC tank huren

IBC tank met hydrofoorpomp

  • 1000 liter inhoud
  • Hydrofoorpomp
  • Ideaal om handwasunits op evenementen opnieuw te vullen

Meer informatie?

Voeg het product dan toe om een vrijblijvende offerte aan te vragen aanpassen.

bekijk mijn prijsopgave

Zo werkt een IBC tank

Voor grote evenementen heb je een grote hoeveelheid water nodig. Een IBC tank (Intermediate Bulk Container) is een soort kleine herbruikbare kunststof container. 

De IBC tank kunnen we eenvoudig met onze vrachtwagen vervoeren en vervolgens plaatsen. De IBC tank staat op een kunststof pallet waardoor ze met een heftruck eenvoudig te verplaatsen zijn.  

IBC tanks van 1.000 liter.

Maas Toiletverhuur verhuurt IBC tanks van 1.000 liter. Deze kunnen worden gevuld met water om bijvoorbeeld onze handwas units van water te voorzien! Op deze manier kun je grote hoeveelheden water op een efficiënte manier bewaren en gebruiken, zeker in combinatie met een hydrofoorpomp. 

Wat zijn de voordelen van een IBC tank?

Een IBC tank heeft – behalve dat de tank eenvoudig te vervoeren is –  nog meer voordelen. Allereerst is het een duurzame oplossing. De tank kan na gebruik gereinigd worden en vervolgens kunnen we deze weer gebruiken voor andere locaties en klanten. De vulopening is voorzien van een gewone schroefdop, hier kun je dus eenvoudig een slang op aansluiten.

IBC tanks hebben een stalen constructie, een soort kooi om het vat heen. Hierdoor zijn ze enorm stevig en geschikt om grote hoeveelheden vloeistof te bewaren. IBC tanks zijn ruimtebesparend, een aantal vaten van honderden liters nemen immers meer ruimte in beslag dan een groot vat waar duizend liter in past.  

Levering inclusief hydrofoorpomp 

We leveren onze IBC tanks inclusief een hydrofoorpomp. Dat is een zelfaanzuigende pomp, dit betekent dat deze het water zelf opzuigt uit de IBC tank. De hydrofoorpomp wordt vaak ingezet bij het verhogen van de waterdruk in een leiding. Hij kan op verschillende manieren worden ingezet. Zo kan de pomp aangesloten worden op een tank voor het toevoeren van schoon water. Op die manier kan het water in de tank met de juiste druk naar bijvoorbeeld onze handwasunits worden gebracht.

Veel gestelde vragen

Waar staat de afkorting IBC voor?

Een IBC tank (Intermediate Bulk Container) is een soort kleine herbruikbare kunststof container.

Wat kost een IBC tank?

We leveren onze IBC tanks inclusief een hydrofoorpomp. Dat is een zelfaanzuigende pomp, dit betekent dat deze het water zelf opzuigt uit de IBC tank. De kosten van een tank is het afhankelijk van de huurperiode, afleverlocatie en de beschikbaarheid. Vaak wordt deze verhuurt in combinatie van toiletwagen en mobiele badkamers.

Wat zit er in een IBC container?

In een IBC container kunnen verschillende vloeistoffen worden opgeslagen zoals regenwater, drinkwater, oplosmiddelen en chemicaliën. Bij ons vaak voor opslag van toiletwagens en mobiele badkamers.